Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Kiállt a félmeztelen napozás mellett a francia belügyminiszter

Létrehozva:

Komoly felháborodást okozott Franciaországban, hogy csendőrök felöltözésre szólítottak fel félmeztelenül napozó nőket egy tengerparton és még Gerald Darmanin belügyminiszter is elítélte az esetet – számol be a The Guardian cikke alapján a 24.hu.

A csendőrök a múlt héten egy család panaszkodása miatt kértek meg egy csoport félmeztelenül napozó nőt Sainte-Marie-la-Mer üdülőváros tengerpartján – az ország déli részén, a spanyol határhoz közel eső területen –, hogy takarják el melleiket. Az eljárás miatt a közösségi oldalakon egyesek már azt kezdték el kérdezgetni, hogy mikor vált Franciaország a nők szabadságjogait erősen korlátozó Szaúd-Arábiává, míg mások a prűdség terjedését kritizálták.

A francia belügyminiszter „helytelennek” nevezte a csendőrök eljárást, a félmeztelen napozást „értékes szabadságjogként” jellemezve. A csendőrség szóvivője is hibának nevezte az esetet, közölve, hogy a félmeztelen napozást nem tiltja semmi az érintett tengerparton.

A félmeztelen napozás egyébként erőteljesen visszaszorulóban van Franciaországban. Míg 1984-ben az 50 évnél fiatalabb nők 43 százaléka napozott félmeztelenül, ez a szám mára húsz százalék alá csökkent.

Legnépszerűbb cikkeink