Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Zavargás Wisconsinban: bevetették a Nemzeti Gárdát

Létrehozva:

Erőszakba torkolló tüntetések kezdődtek a wisconsini Kenoshában, miután előző nap rendőrök többször hátba lőttek egy afroamerikai férfit.

A Michigan-tó délnyugati partján fekvő Kenoshában vasárnap délután egy családi vitához hívták ki a rendőröket, akik egyelőre tisztázatlan körülmények között többször hátba lőtték Jacob Blake 29 éves afroamerikai férfit. Blake-et súlyos állapotban helikopterrel szállították Milwaukee egyik kórházába, ahol megműtötték. A kórház hétfői jelentése szerint az állapota stabil. A városban vasárnap gyújtogatások és erőszakba torkolló tüntetések kezdődtek a rendőri erőszak ellen.

 

A közösségi médiában nyilvánosságra került egy mobiltelefonnal készült videófelvétel, amelyen az látszik, hogy Blake az autójához indult, nyomában két rendőrrel. A rendőrök egyike megragadta az ingét, éppen akkor, amikor beszállni készült a vezetőülésbe, majd több lövés dördült el. A videóból nem egyértelmű, hogy csak az egyik rendőr lőtt-e, vagy mindketten lövéseket adtak le.

Josh Kaul wisconsini igazságügyi miniszter azonnal kényszerszabadságra küldte az intézkedésben részt vevő rendőröket, és vizsgálatot rendelt el az eset körülményeinek tisztázására. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink