Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Nevelőintézetbe kerülnek a tinik, akik korábban megvertek egy rendőrkapitány-helyettest

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Forrás: Pixabay

Elfogultság miatt nem a helyi, hanem a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség felügyelte azt a nyomozást, amit azután indítottak, hogy a miskolci rendőrkapitány-helyettest három tinédzser összeverte még tavaly augusztusban.

2019 . augusztus 17-én Miskolc egyik legforgalmasabb és legjobban bekamerázott csomópontjában, a Villanyrendőrnél támadtak meg és raboltak ki hárman egy 50 év körüli férfit – írja az Index. Az áldozatról kiderült, hogy a Miskolci Rendőrkapitányság kapitányságvezető-helyettese. A támadásban megsérült a férfi gerinccsigolyája és a tinédzserek a férfi telefonját is elvették.

Akkor egy 15, egy 16 és egy 17 éves fiatalember ellen csoportosan elkövetett kifosztás bűntette és halmazatban elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt indult eljárás.

Az Index kérdésére a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség hétfőn azt közölte, hogy a Debreceni Járási Ügyészség 2020 márciusában három, kényszerintézkedés hatálya alatt álló fiatalkorú vádlottal szemben nyújtott be vádiratot – csoportosan elkövetett kifosztás, súlyos testi sértés és csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt – a Miskolci Járásbíróságra mint fiatalkorúak bíróságára.

A Miskolci Járásbíróság az ügyben 2020 júniusában tartott előkészítő ülést, amelyen érdemi döntés is született: a járásbíróság mindhárom fiatalkorú vádlott bűnösségét kimondta, és elrendelte javítóintézeti nevelésüket. A Miskolci Járásbíróság ítélete a kihirdetést követően jogerőre emelkedett.

Legnépszerűbb cikkeink