Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Bezárnak az iskolák Szöulban

Létrehozva:

Elrendelték a dél-koreai fővárosban és környékén lévő iskolák és óvodák bezárását, miután megugrott a koronavírusos esetek száma.

Közel kétszáz iskolai dolgozó és diák fertőződött meg az elmúlt két hétben, ezért a dél-koreai vezetés elrendelte az iskolák és az óvodák bezárását. Szeptember 11-ig távoktatásban tanulnak a diákok, kivéve a végzős gimnazisták, nekik ugyanis fel kell készülniük a decemberi egyetemi felvételire.

A rendelet Szöulra és környékére vonatkozik, és csak a 60 főnél nagyobb intézményekre – írja a BBC. A dél-koreai egészségügy arra figyelmeztetett, hogy az országot egy újabb járványhullám lepheti el.

Dél-Koreában jelenleg 3300 aktív fertőzöttet tartanak számon. Az ország járványkezelési stratégiája sikertörténetnek számít, bár a 25 milliós szöuli agglomerációban az utóbbi hetekben megugrott a fertőzésszám. Zsinórban tizenkettedik napja azonosítanak több mint száz fertőzöttet, kedden 280 új beteget találtak. Az új betegek nagy része egy múlt heti szöuli tömegtüntetésen fertőződött meg, amit a protestáns egyház szervezett. A fővárosban bezártak a templomok, az éjszakai klubok és a bárok, a maszkviselés pedig szabadtéren is kötelező.

A kormány arra figyelmeztetett, hogy ha tovább nő a fertőzésszám, akkor akár az üzleteket is bezárhatják.

Legnépszerűbb cikkeink