Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Vádat emeltek a rongáló rapper ellen

Létrehozva:

Részlet Shitu Őszintén c. videóklippjéből

Nem tudta, hogy műemléket rugdal.

„Nem vagyok olyan hülyegyerek, hogy rongálok, és felteszem az internetre” – mondta a 168 órának a Shitu művésznéven alkotó zenész, aki ellen a kaposvári ügyészség rongálás miatt emelt vádat.

A vádlott áprilisban a Somssich-mauzóleum ajtaját belökte, majd sörösüveget vágott a falhoz, illetve erőteljesen az épületbe rúgott. Az ügyészség szerint 80 ezer forintos kárt okozott. A rongálásról klip készült, amit feltöltött az internetre.

Shitu 2012 óta foglalkozik zenével, a klipet az Őszintén című dalához forgatta. Lapunknak azt mondta, nem tudta, hogy az épület egy műemlék, ugyanis nem látott ilyen jelzést. Azt sem észlelte, hogy tilos lenne a belépés a műemlékbe. Szerinte jól nézett ki a helyszín, és nem rongálni akart, hanem a dalát színesíteni.

Nem tudta, miért hallgatják ki, ezért a történteket nem kezelte komolyan. Megbánta tettét, amikor megtudta, milyen épületről van szó, az eljárásban és a renoválásban is kész együttműködni.

„Mutass egy rappert, aki nem beszél csúnyán?!” – mondta Shitu a dal szövegéről. Nem a rongálással szeretett volna ismertté válni, és rossz példát sem akar mutatni. A videót hétfőn privátra állította.

„Ez a zene volt az első komoly próbálkozásom, nem a botránykeltés a célom. Ha élhetek egy ilyen hasonlattal: úgy szeretnék népszerű lenni, mint a verseivel Petőfi Sándor” – mondta.

A vádlott tettét azzal indokolta, hogy a rongálás passzolt a zenei stílusához és mondanivalójához – mondta Mónok Andrea, a Somogy Megyei Főügyészség helyettes szóvivője. Az még nem okozott kárt a műemlékben, hogy a vádlott sörösüveget vágott a falhoz, viszont a rúgástól már jelentősen sérült az elhanyagolt épület vakolata.

A vádlott az eljárásban megbánást tanúsított, az ügyészség próbára bocsátást indítványozott vele szemben.

Shitu – Őszintén (Official Music Video)

Hivatalos Facebook oldal: https://www.facebook.com/Shimand03/ Instagram: https://www.instagram.com/armand.hegedus/?hl=hu SoundCloud: https://soundcloud.com/b…

Legnépszerűbb cikkeink