Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Vácra és Ceglédre is utazhatunk emeletes vonattal hamarosan

Létrehozva:

Újra forgalomba áll a KISS emeletes motorvonat a MÁV elővárosi vonalain: augusztus 24-én, azaz jövő hétfőn az emeletes motorvonat először a Budapest – Vác (70-es számú) vonalon közlekedik. Szeptember közepétől pedig a Budapest – Cegléd – Szolnok (100a) vonalon is lehet már utazni az emeletes motorvonatokkal – írta a Facebookon Vitézy Dávid.

Emlékeztetett: A 150 méter hosszú KISS emeletes motorvonatok a világ legkorszerűbb elővárosi vonatai közé tartoznak, légkondicionált, tágas, 600 ülőhelyes utastérrel. A vonat korszerű utastájékoztatással, három hagyományos és egy mozgásukban korlátozottak által is használható mosdóval rendelkezik, a multifunkciós terekben pedig 4 kerekesszék, illetve 12 kerékpár vagy 5 babakocsi is szállítható, továbbá WIFI-vel, mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozókkal, valamint korszerű kamerarendszerrel lettek felszerelve.

Összesen 40 ilyen motorvonat érkezik a MÁV Starthoz, 2022 végéig állnak forgalomba a Budapest környéki vonalakon – az eddiginél lényegesen több ülőhelyet és magasabb szolgáltatási színvonalat kínálva az elővárosi utasoknak.

Legnépszerűbb cikkeink