Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Kétszer is kórházban volt a japán miniszterelnök

Létrehozva:

Shinzo Abe, japán miniszterelnök egy héten belül már második alkalommal járt kórház, ami aggodalomra ad okot – írja a The Guardian.

A miniszterelnök nem akart nyilatkozni a sajtónak a látogatások mikéntjéről, azt mondta: “Ma újabb teszteket végeztek rajtam, és megkaptam a korábbi tesztek eredményeit. Biztosítom önöket, hogy egészséges vagyok, és terveim szerint továbbra is keményen dolgozom.” Hozzátette, hogy a később további információkkal szolgál majd az egészségét illetően.

Abe fekélyes vakbélgyulladásban szenved, ami miatt 2007-ben le kellett rövidítenie hivatali idjét, ám, 2012 óta újfajta gyógyszerekkel kezeli magát. Hogy most is erről lenne szó, nem világos, és arról sem nyilatkozott, hogy ezúttal is megrövidítené a hivatali idejét.

Yoshihide Suga kormányszóvivő azt mondta, minden nem látja a miniszterelnököt és nem vett észre rajta semmiféle változást. Ugyanakkor a Nippon TV úgy tudja, Abe valamiféle krónikus betegséggel küzd. Az elmúlt héten csak napi pár órát dolgozott, akkor is délután, és több hétig nem tartott sajtótájékoztatót.

Shinzo Abe cselekvőképtelensége esetén a pénzügyminiszter, Taro Aso veszi át a posztját.

Legnépszerűbb cikkeink