Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Sikerült befogni a rendőrökre támadó olaszországi medvét

Létrehozva:

Fotó: Shutterstock

Szombat délelőtt támadt az egyenruhásra a 121 kilós állat.

Elkapták azt a fiatal barnamedvét az olasz Alpokban, amely szombat délelőtt megtámadott egy rendőrt – idézi Trentino önkormányzatát az MTI. A támadás a székhelytől északnyugatra fekvő Andalo településen történt.

A két és fél éves, 121 kilós állat rávetette magát a rendőrre, ahol a férfi egy barátjával sétált, mielőtt szolgálatba állt volna. A medve több sérülést is okozott a férfinak. A vadállatot órákkal később, vasárnap hajnalban fogták be, miközben a település szemeteskukáiban élelem után kutatott. Elkábították és egy elkerített területre vitték.

A veszélyeztetett fajként számon tartott medvék egyre nagyobb aggodalmat okoznak Trentino tartományban, amelynek erdeibe évekkel ezelőtt telepítették vissza az állatokat az Európai Unió pénzügyi támogatásával. Az utóbbi időben egyre gyakrabban merészkednek a vadállatok a települések közelébe, és egyre gyakoribbá és súlyosabbá válnak az ember és állat közötti konfliktusok. Júniusban egy nőstény medve támadt rá egy apára és fiára, akik mindketten megsérültek, de sikerült elmenekülniük. Az állatot később befogták és nyomkövetővel látták el, hogy ellenőrizhessék mozgását.

Egy másik barnamedvét, amely kilenc hónapon át randalírozott Trento térségében, áprilisban sikerült befogni. Az M49-ként ismert ragadozó azonban többször is megszökött a Casteller nevű állatgondozó központból, és most már a hatóságok nem tudják nyomon követni mozgását sem, mivel elvesztette nyomkövető nyakörvét – közölték szombaton illetékesek.

Legnépszerűbb cikkeink