Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Háromezer francia rendőr a PSG stadionjánál

Létrehozva:

Ötezren nézhetik kivetítőn a BL-döntőt

Bár a Bajnokok Ligája döntőjét a Paris Saint-Germain és a Bayern München között Lisszabonban rendezik, a francia fővárosban is rendkívüli biztonsági intézkedések lesznek.

Háromezer rendőrt vezényelnek a Champs-Élysées-re, és közvetlenül a Paris Saint-Germain stadionjához, a Parc des Princes-hez, hogy elejét vegyék a szélsőséges szurkolói megnyilvánulásoknak – mondta Gérald Darmanin belügyminiszter.

A közeli metróállomásokat lezárják, autókat nem engednek be a stadionövezetbe, és hármas rendőri gyűrűvel, a fontosabb belépőpontoknál megerősített egységekkel igyekeznek megakadályozni az atrocitásokat, illetve érvényt szerezni a járványügyi előírásoknak.

Kétezer maszkot osztanak ki az anélkül érkezőknek, és megpróbálják a távolságtartási szabályokat betartatni a stadionba igyekvőkkel, illetve a lelátón elhelyezkedő legfeljebb ötezer szurkolóval. A nézőtéren egymástól kellő távolságban kell ülniük egymástól a meccset kivetítőn néző szurkolóknak.

Az óvintézkedésekkel a hatóságok el akarják kerülni az olyan jeleneteket, mint amilyenek a keddi elődöntő után történtek: ezrek özönlöttek a Champs-Élysées sugárútra, az örömünnep mellett a szélsőségesek törtek-zúztak, fáklyákat égettek, petárdáztak, rendőröket dobáltak meg. Nem volt kellő távolságtartás, és sokan nem viseltek védőmaszkot. Harminchat garázdát vettek őrizetbe.

A PSG a második francia klubcsapat lehet, amely megnyeri a Bajnokok Ligáját, ez először az Olympique Marseille-nek sikerült 1993-ban.

Legnépszerűbb cikkeink