Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Sztrájkolni fognak az önkormányzati dolgozók

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Forrás: Shutterstock

Az embereket, akik az ügyeiket intéznék arra kérték, hogy vegyék figyelembe a szeptember 2-től 4-ig tartó munkabeszüntetést. 

„Az elmúlt hónapok kormányzati döntései lehetetlen helyzetbe hozták az önkormányzatok gazdálkodását. Az Önök szolgálatában álló önkormányzati dolgozók munkája és megélhetése veszélybe került, és ezzel együtt az Önök kiszolgálása is” – írja a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének hirdetményére hivatkozva a hvg.hu.

A testület ezzel indokolja, hogy 2020. szeptember 2-ára, 3-ára és 4-ére sztrájkot kezdeményeznek.

Egyúttal felhívják az ügyfelek figyelmét arra, hogy sürgős ügyeiket intézzék a munkabeszüntetés előtti napokra, vagy halasszák későbbi időpontra. A szakszervezet – az önkormányzati érdekképviseletekhez hasonlóan – az elmúlt időszakban többször felhívta a figyelmet arra, hogy az állami elvonások és intézkedések nehéz helyzetbe hozták a településeket, csak a helyi iparűzési adó utáni hozzájárulás fizetésének szigorúbb kötelezettsége miatt a 3200 önkormányzat negyede marad pénz nélkül – a többi már eddig is nehéz helyzetben volt.

 

Legnépszerűbb cikkeink