Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Földi László: Jogos lett volna, ha elsüllyesztik a Szijjártót fotózók csónakját

Létrehozva:

Forrás: Forrás: Youtube / Benetti Yachts

A biztonságpolitikai szakértő szerint védett személy tartózkodási helye államtitoknak minősül.

Szijjártó Péter luxusjachtozása még a Hit Gyülekezete rádiójában is téma – írj a 24.hu.

A műsorvezető rögtön neki is szegezte a kérdést Földi László biztonságpolitikai szakértőnek, hogy szerencsés véletlen, hogy a miniszterről ilyen fotó készült, vagy egy tudatosan megkoreografált valami?

Földi szerint – aki egyébként egykori hírszerző, az Információs Hivatal volt műveleti igazgatója, és Tarlós István tanácsadója is volt – kémkedés van a háttérben. Hozzátette, hogy meg kell vizsgálni, hogy a külügyminisztert Szíjj László jachtján lefotózó Átlátszó „milyen külső szervek számára dolgozik”, milyen nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Bűncselekménynek tartja Szijjártó „megfigyelését”, ahogy a képek engedély nélküli közzétételét is.

„A harmadik bűncselekmény, hogy ha egy védett személlyel kapcsolatban hozok információt a köz tudomására. Mert a védett személy pont azért védett személy, hogy azok a támadólagos rendszerek, szervezetek, legyenek azok merénylők, terroristák vagy bárki, aki célpontnak tekint mondjuk egy külügyminisztert vagy egy politikust, információhoz jut, magyarul végre tud hajtani például egy merényletet. Ez egy harmadik, sőt negyedik bűncselekmény. Úgy gondolom, hogy négyrendbeli bűncselekmény történt.” – tette hozzá a szakértő.

Az interjú alatt szóba került az is, hogy az Átlátszó korábban a Hit Gyülekezetét vezető Németh Sándor háza fölé is berepült a drónjával. Innen jött a kérdés, hogy ezek nevezhetők-e „titkosszolgálati manővernek”? Földi szerint egyértelműen.

A szakértő azt állítja, hogy a hajók nyomon követését lehetővé tevő, az interneten követhető adatok „illegálisan megszerzett” információk.

„Védett személy tartózkodási helye, az államtitok. És most ezen lehet morgolódni, hogy a választók és egyebek… Nem fociznak ebben a kérdésben, mert a választók közül senki nincs kitéve annak a potenciális merényletlehetőségnek, ami egy védett személy esetében felmerül.” – magyarázta Földi.

Az egykori hírszerző egy kérdésre elmondta, hogy jogos lett volna, ha a külügyminiszter emberei elsüllyesztik a csónakot, amivel az Átlátszó fotósa megközelítette a jachtot, sőt szerinte a világon mindenhol ez történt volna, mivel ez merényletnek minősül, és nekik mindenképpen meg kell védeni a védett személyt, aminek hogyha egy támadó oldaláról nézzük, megvan annak a kockázata, hogy ez az életébe kerülhet.

 

Legnépszerűbb cikkeink