Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A buszoknak is ünnepnap van

Létrehozva:

A hosszú hétvégén a közlekedés rendje is módosul, ez pedig a BKK-t, a MÁV-ot és a Volánbuszt is érinti.

A BKK közleménye szerint a járatok csütörtökön az ünnepi, 21-én és 22-én a szombati menetrend szerint indulnak.

A 2-es villamos csütörtökön 16 óráig rövidített útvonalon, a Haller utca/Soroksári út és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekedik a Kossuth téri rendezvények miatt. A 17 órakor kezdődő szentmise miatt 20 óráig a bazilika környékén lezárják a forgalom elől a Bajcsy-Zsilinszky út szélső forgalmi sávjait, ezért a 9-es busz, valamint a 72-es és a 73-as trolibusz ebben az időszakban egyik irányban sem áll meg a Szent István-bazilika megállóhelyen – írták.

A 3-as metró csütörtökön, pénteken és szombaton Újpest-központ és a Nagyvárad tér között közlekedik,

a pótlóbusz Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között jár, a lezárt Corvin-negyed és Semmelweis Klinikák állomás környéke pedig az M30-as állomáspótló busszal érhető el. A metró vasárnap a megszokott hétvégi rendje szerint Újpest-központ és a Lehel tér között jár, Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között az M3-as metrópótló busszal lehet utazni.

A MÁV-nál a péntek és a szombat az ünnepnap

A MÁV közölte: a vonatok 19-én a pénteki, 20-án a szombati, 21-én és 22-én az ünnepnapi közlekedési rend szerint járnak. A társaság arra is felhívta a figyelmet, hogy az utasszám egy átlagos hétvégéhez képest akár másfélszeresére is nőhet, ezért azt javasolja az utazóknak, hogy használják a jegyértékesítő automatákat, az okostelefonra letölthető MÁV-applikációt.

A Volánbusz azt közölte: a buszok csütörtökön a munkaszüneti napok, pénteken és szombaton a szabadnapok menetrendje szerint közlekednek.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink