Connect with us
Nemzeti konzultáció

Nagyvilág

Újabb görög körzetben lesz kötelező maszkot viselni

Létrehozva:

Megtiltják a koncerteket, az ünnepségeket, a vallási rendezvényeket, a vásárokat és a kilenc főt meghaladó összejöveteleket is.

Maszkviselési kötelezettséget vezetnek be két görögországi turisztikai régióban, Mikonoszon és a Halkidiki-félszigeten a koronavírussal fertőzöttek számának hirtelen megemelkedése miatt – közölte a görög polgári védelmi hatóság szerdán.

Az intézkedés péntektől lép életbe egyelőre augusztus végéig a szabadtéri és beltéri közterületeken.

Augusztus 31-ig tilos koncerteket, ünnepségeket, vallási rendezvényeket, vásárokat és kilenc főt meghaladó összejöveteleket tartani az érintett régiókban.

Az étterem-tulajdonosokat arra kötelezik, hogy egy asztalhoz legfeljebb négy embert ültethetnek, családok esetén pedig legfeljebb hat személyt.

Korábban hasonló intézkedéseket hoztak a turisták körében népszerű Párosz és Antipárosz szigeteken.

A görög kormány nemrég az ország legtöbb régiójára kiterjesztette az éjszakai zárvatartást. A bároknak és szórakozóhelyeknek ennek értelmében éjféltől reggel hétig zárva kell maradniuk.

A 10,5 millió lakosú országban 7472 az azonosított fertőzöttek száma, közülük 232-en hunytak el. Az utóbbi időben naponta átlagosantöbb mint 200 új fertőzöttet regisztrálnak.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) szerint Görögországban százezer lakosra 24,4 eset jutott átlagosan az elmúlt két hétben. Az EU szerint biztonságos országnak azok számítanak, amelyekben a fertőzöttek száma nem haladja meg a százezer főre jutó 25-ös küszöbértéket. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink