Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Magas rangú állami kitüntetést kapott a NATO egyik parancsnoka

Létrehozva:

Jörg Vollmer parancsnok a magyar-német katonai kapcsolatok kialakításában és megerősítésében vállalt kiemelkedő szerepét kapta meg az elismerést. 

A Magyar Érdemrend középkereszt kitüntetést vette át Benkő Tibor honvédelmi minisztertől Jörg Vollmer, a NATO brunssumi Összhaderőnemi Hadműveleti Parancsnokság parancsnoka (JFC B) szerdán Budapesten.

A magas rangú állami kitüntetést Áder János köztársasági elnök, a Magyar Honvédség parancsnoka és a honvédelmi miniszter kezdeményezésére, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter javaslata alapján adományozták.

A köztársasági elnöki határozat alapján a német vezérezredest a magyar-német katonai kapcsolatok kialakításában és megerősítésében vállalt kiemelkedő szerepéért ismerték el.

Jörg Vollmer megtiszteltetésnek nevezte az elismerést, ezzel együtt azt hangsúlyozta: a sikeres együttműködés sokak érdeme. A német vezérezredes is felidézte, hogy a felek 11 évvel ezelőtt kezdtek együtt dolgozni Afganisztánban.

Benkő Tibor szerint a német vezérezredessel folytatott tanácskozáson arról beszéltek, hogy régi kapcsolat, nagyszerű együttműködés van Németország és Magyarország között. A közvetlen kapcsolat 2009-ben kezdődött Afganisztánban, ahol együtt harcoltak a német és magyar katonák a béke megteremtéséért.

Az együttműködés napjainkban folytatódott azzal, hogy székesfehérvári székhellyel létrehozták a többnemzeti hadosztály parancsnokságát, amely a NATO egyik parancsnoki eleme lett. 

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink