Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Kiszállt a horvát fociklubból Mészáros Lőrinc a Felcsút sikere miatt

Létrehozva:

Az UEFA szabályai szerint ugyanaz a tulajdonosi kör vagy ugyanaz a személy nem bírhat döntő befolyással egyszerre két Európa Liga-selejtezős csapatnál. 

Eladta a horvát focicsapatbeli tulajdonrészét Mészáros Lőrinc – írta meg a G7. Az UEFA szabályai szerint ugyanaz a tulajdonosi kör vagy ugyanaz a személy nem bírhat döntő befolyással egyszerre két Európa Liga-selejtezős csapatnál.

Idén a Felcsút és az NK Osijek is bejutott az Európa Liga selejtezőjébe. Mészáros ugyan a felcsúti focicsapatot fenntartó cégnek eddig sem volt tulajdonosa, de az azt birtokló alapítványt kuratóriumi elnökként ő vezeti. Az NK Osijeknél eddig közvetett tulajdonos és a felügyelő-bizottság elnöke volt.

Mint a G7 írja, az eszéki csapatot az NK Osijek s.d.d. nevű cég működteti, amelynek 97 százaléka az NK OS tulajdonában van. Ez utóbbinak Mészáros Lőrinc, az ő egyik helyi befektetőtársa, Ivan Mestrovic, valamint a Mészárossal gyakran közösen üzletelő Szíjj László a tulajdonosai, akinek Lady MRD nevű jachtján tölti dolgos nyaralását Szijjártó Péter.

Azt nem tudni, Mészáros kinek adta el a tulajdonrészét, csak az derült ki, hogy egy magántőkealap az új részvényes.

Legnépszerűbb cikkeink