Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Egyre több nevet tudni az Index új stábjából

Létrehozva:

Szombathy Pál lesz a főszerkesztő, az egyik helyettese pedig Kitzinger Szonja. A Magyar Narancstól és az InfoRádiótól is érkeznek munkatársak.

Hivatalosan egyelőre nem, de több más biztos forrásból megerősített értesülése szerint az eddig az Index vezérigazgatójaként emlegetett Szombathy Pál lesz az Index.hu főszerkesztője – írja a Media1. A lap értesülései szerint továbbra is a meglévő struktúra szerint négy főszerkesztő-helyettes irányítja majd a tömeges távozások után az Indexet, közülük az egyik Kitzinger Szonja újságíró lesz.

Kitzinger Szonja a Sanoma Budapesthez (a mai Central Médiacsoport elődjéhez) tartozó, működése során Pulitzer Emlékdíjat kapó Figyelő című üzleti hetilapnál volt újságíró. 2009-ben indult el lakberendezéssel, stílussal, illetve életmóddal foglalkozó blogja, az Otthonédes az Index-közeli blog.hu-n. Az újságíró az elmúlt tíz évben különböző márkamagazinoknak volt a főszerkesztője, köztük a Librihez tartozó Napos oldalak magazin, a Vodafone Magyarországhoz tartozó Fotel című magazin és a Fundamenta Otthonok és megoldások című nyomtatott lapokat irányította a Sanománál, majd később a Marquard Media Magyarországnál dolgozott ez utóbbi lap előállításán.

Szombathy Pálról úgy tudni, hogy távozik a DIGI-től, és főszerkesztője lesz az internetes lapnak. Az újságíró korábban a Magyar Hírlapnak volt a főszerkesztője. Széles Gábor többször megpróbált beleszólni a tartalomba és a szerkesztőség összetételébe, Szombathy körül elfogyott a levegő, ezért végül távozott. Szombathy később Zóna néven hozott létre saját lapot, de ez nem bizonyult üzletileg életképesnek és viszonylag rövid időn belül megszűnt.

A Media1 szerint például egykori Magyar Narancs stábtagok, de nagynevű korábbi inforádiósok is csatlakoznak az Index újjászerveződő stábjához. Mostanra összeállt például a leendő sportrovat és a fotó rovat is.

A Magyar Narancs közleménye szerint valóban egykori, a lapot már legalább 15 éve elhagyott exkollégák mentek az Indexhez. Kiemelték, hogy „a Magyar Narancs jelenlegi szerkesztőségétől senki sem igazol az Indexhez.”

https://www.facebook.com/magyarnarancs/photos/a.100959699952887/3109713165744177/?type=3&theater

 

Legnépszerűbb cikkeink