Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Átlépte az ötezret a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Létrehozva:

Nincs újabb haláleset.

Harminckét fővel 5002-re nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma itthon, eddig 609 ember halt meg, 3665-en meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 728. Az aktív esetek 34 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 43 százaléka budapesti. Kórházban 57 koronavírusos beteget ápolnak, közülük heten vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 7806-an vannak hatósági házi karanténban. A kormányzati portál szerint a járvány továbbra is jelen van, és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van.

Hangsúlyozták: az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések arra figyelmeztetnek, a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe.

Az utóbbi időben az új fertőzések többsége arra vezethető vissza, hogy többen, akik észlelték magukon a tüneteket, nem vették elég komolyan, és elmentek kisebb-nagyobb családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (2178) és Pest megyében (738) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (391), Komárom-Esztergom (315), Zala (279), Csongrád-Csanád (157), Borsod-Abaúj-Zemplén (152), Veszprém (148) és Győr-Moson-Sopron megye (109), a sor végén Békés megye áll (19).

 

Legnépszerűbb cikkeink