Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Novák Előd az újbudai városházáról is letépte a szivárványos zászlót

Létrehozva:

A Mi Hazánk politikusa szerint „Újbuda a homoszexualizmus fellegvára lett”.

Újbuda önkormányzata hétfőn helyezte ki a LMBTQ közösség szivárványos zászlaját a városházára, kedden azonban Novák Előd eltávolította azt – tudatta közleményében a XI. kerületi önkormányzati képviselő.

A DK fővárosának minősülő Újbuda immár a homoszexualizmus fellegvára is lett írta a Mi Hazánk alelnöke, aki vasárnap a budapesti városházáról szedte le a szivárványos zászlót egy létra segítségével. Novákot akkor elkapták a rendőrök.

„Az ország ötödik legnagyobb önkormányzata, Újbuda is garázdaságot kimerítő módon felvonta a sokakban megbotránkozást keltő LMBTQ-zászlót, ezért helyi önkormányzati képviselőként kötelességemnek éreztem a törvényes rend helyreállítását a szivárványos lobogó levonásával és eltüntetésével, egyúttal elvárom a garázda elkövetők rendőrségi előállítását” – írta Novák, aki állítása szerint panaszt nyújtott be a jegyzőnek.

Újbuda Önkormányzata később azt közölte, feljelenti Novák Elődöt a hivatal elé felhúzott zászló ellopásáért, és amiért megrongálta a zászlórudat. „Magyarországon az LMBTQ csoport tagjainak is ugyanolyan jogaik vannak, mint bárki másnak” – közölte az önkormányzat, hozzátéve, hogy

a szivárványszínű zászlót újra kitűzik majd.

Múlt héten Fradi-szurkolók szaggatták le a szivárványos zászlót a ferencvárosi városháza épületéről, egyiküket elkapták.

Legnépszerűbb cikkeink