Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Szexuális bántalmazások sora történt egy budapesti általános iskolában

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Forrás: Pixabay

A Fővárosi Főügyészség gyerekeket ért szexuális erőszak miatt emelt vádat egy férfival szemben.

Az ügyészség vádirata szerint a vádlott, egy 61 éves férfi portásként, majd kertész-karbantartóként dolgozott egy budapesti általános iskolában – tette közzé a Fővárosi Főügyészség. Hozzátették, hogy a vádlott sportedzéseket és szakkört is tartott, illetve táboroztatásban is részt vett. A férfi kihasználta a gyerekek iránta kialakult bizalmát és 2015-től több tanulóhoz szexuálisan közeledett, fejlődésüket veszélyeztette, többeket szexuálisan bántalmazott.

A férfit 2019-ben vették őrizetbe és 2020 júniusáig letartóztatásban volt, majd – az ügyészség
indítványa és fellebbezése ellenére – bűnügyi felügyeletbe került.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen tizenkettedik életévét be nem töltött, az elkövető befolyása alatt álló személy sérelmére történt szexuális erőszakért és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék előtt.

Az ügyészség indítványozta, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról, akkor a bíróság ítélje őt tizenegy év és nyolc hónap fegyházbüntetésre, valamint tiltsa el tíz évre a közügyek gyakorlásától, és véglegesen tiltsa el olyan foglalkozás vagy egyéb tevékenység gyakorlásától, amely keretében kiskorúakkal hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülhet.

Legnépszerűbb cikkeink