Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Szervezett bűnözésre szakosodott rendőri vezetőt tartóztattak le Kolozsváron 

Létrehozva:

Egy egész bűnszövetkezetet üzemeltetett az exrendőr. 

A román rendőrség szervezett bűnözés elleni kolozsvári osztályának korábbi vezetőjét három társával együtt vasárnap harminc napos előzetes letartóztatásba helyezték, miután szombatra virradóra rajtakapták, amint

lehallgató berendezést szereltek fel egy cég kolozsvári székhelyén.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyosztály (DIICOT) által korábban indított nyomozás során kiderült, hogy az exrendőr szabályos bűnszövetkezetet működtetett Kolozs megyében az elmúlt kilenc hónapban.

A férfi rendőrségi tapasztalatait felhasználva a bűnbanda üzletemberekre szállt rá, bizalmas információkat szereztek róluk, majd megzsarolták őket. A célpontokat illegális módszerekkel megfigyelték, lehallgatták, nyomkövető berendezéseket, GPS-követőket, mikrofonokat szereltek az autóikba és irodáikba. A banda, rendőrségi kapcsolatai révén a bűnüldöző szervek adatbázisaihoz is hozzáfért.

A négy személy elfogása után tartott házkutatásokon a rendőrség lefoglalt több tízezer eurót és amerikai dollárt, több tucatnyi mobiltelefont, informatikai eszközöket, lehallgató készülékeket, nyomkövető technikát, egy fegyvert, lőszert, és egy terepjárót is – írta a kolozsvári Főtér.

Legnépszerűbb cikkeink