Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Bocsánatot kért az ausztrál miniszterelnök egy óceánjáró utasaitól

Létrehozva:

Súlyos hibákat követtek el a Ruby Princess óceánjáró utasainak márciusi kiszállításakor.

A Ruby Princess ügyében még pénteken indult vizsgálat, ami azt tárta fel, hogy az új-dél-walesi egészségügyi hatóságok nem győződtek meg arról, hogy a hajó legénysége tisztában van azzal, hogy szűrni kell koronavírusra az utasokat, és a betegeket a kabinjukban el kell különíteni. A tüneteket mutató utasokon még gyorstesztet sem végeztek, mielőtt leszálltak a hajóról. A hajó utasait alacsony kockázatúnak nyilvánították, vagyis kimondták, hogy nincs velük semmi tennivaló.

Új-Dél-Wales miniszterelnöke, Gladys Berejiklian azt közölte, különösen sajnálja azt a 62 embert, akik a leszálló utasoktól kapták el a fertőzést. „El sem tudom képzelni, mi történne, ha egy szerettem emiatt kerülne nehéz helyzetbe, fogadják el a legőszintébb bocsánatkérésemet”, közölte  Berejiklian, miután átolvasta az esetről készült 315 oldalas jelentést.

A Carnival Corp által üzemeltetett hajó miatt a járvány elején Ausztrália legjelentősebb járványgóca alakult ki; 600 megbetegedés és 20 halálesetet kapcsoltak össze közvetlenül a hajó utasaival. A Ruby Princess 2700 utasa – köztük 120 olyan ember, aki már akkor nem érezte jól magát – március 19-én szállhatott ki Sydney központjában.

Mostanra Ausztráliában 22 739 fertőzöttet regisztráltak, és 375 ember halt bele a koronavírus-fertőzésbe.

 

Legnépszerűbb cikkeink