Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Beszélt egymással az ománi és az izraeli külügyminiszter

Létrehozva:

Omán korábban üdvözölte az Egyesült Arab Emírségeknek Izraellel kötött békemegállapodását.

A Gabi Askenázi izraeli külügyminiszterrel folytatott beszélgetése során Juszuf bin Alavi bin Abdullah hangsúlyozta országa elkötelezettségét az átfogó, igazságos és hosszú távú közel-keleti béke megteremtése mellett, valamint az izraeli-palesztin tárgyalások újrakezdését sürgette.

Ezt követően bin Abdullah ugyancsak telefonon egyeztett Dzsibril Radzsubbal, a Fatah központi bizottságának főtitkárával is.

Az ország üdvözölte az Egyesült Arab Emírségeknek Izraellel kötött békemegállapodását. Az Egyesült Államok közvetítésével született megegyezés értelmében Jordánia és Egyiptom után az Egyesült Arab Emírségek lesz a harmadik arab állam, amely hivatalos diplomáciai kapcsolatot létesít Izraellel.

A függetlenségére nagy hangsúlyt helyező ománi vezetés igyekszik a térség országaival jó kapcsolatokat ápolni, beleértve a régiós vetélytársaknak számító Szaúd-Arábiát és Iránt is, valamint az Egyesült Államoknak is a partnere.

Eli Kohen izraeli hírszerzési miniszter vasárnap úgy vélte, az Egyesült Arab Emírségek után Bahrein mellett Omán lehet a következő arab ország, amellyel Izrael rendezi diplomáciai kapcsolatait.

A miniszter megjegyzését Maszkat nem kommentálta. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink