Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Felhőszakadásra figyelmeztet az OMSZ

Létrehozva:

Fotó: Pixabay

A négynapos hosszú hétvégén viszont sokat fog sütni a nap, marad a 30 fok körüli meleg – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Hétfőn eleinte főként északon, majd délután már másutt is várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás. Zivatarveszély miatt Csongrád-Csanád és Békés megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. A felhőszakadás veszélye miatt Budapestre, valamint további 11 megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. A leghidegebb órákban 14-20 Celsius-fok lesz, napközben 26-32 fokig melegszik fel a levegő.

Kedden is több helyen várható záporeső, zivatar, szerdán a keleti, északkeleti tájakon szórványosan, másutt néhol valószínű záporeső, zivatar.

Csütörtökön, augusztus 20-án többórás napsütésre lehet számítani. Főleg északkeleten szórványosan fordulhat elő még záporeső, zivatar, de estefelé ott is megszűnik a csapadék. Pénteken napos idő várható, legfeljebb északkeleten fordulhat elő egy-egy zápor. Szombaton is sok napsütés várható, majd késő délutántól, estétől északnyugat felől növekedni kezd a felhőzet. Estétől északnyugaton már előfordulhat zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 14 és 20, a maximumhőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Legnépszerűbb cikkeink