Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Több beruházás határozatát is törölte a kormány

Létrehozva:

Fejlesztéseket és más beruházásokat is visszavontak a pénteken megjelent Magyar Közlönyben. 

Több határozatot törölt a kormány, így több ellenzéki vezetésű településen nem lesz sportberuházás, de az Országos Széchényi Könyvtár tervezéséről szóló határozatokat is visszavonták – írja az Index.

A Magyar Közlönyben pénteken megjelent határozat szerint visszavonják az érdi multifunkcionális sportközpont és a váci multifunkcionális sport- és rendezvényközpont beruházását, a Balatonalmádi Város Önkormányzata sportinfrastruktúra és a Bonyhád Város Önkormányzata sportinfrastruktúra fejlesztését, a debreceni autóipari központ kialakításával összefüggő oktatási és innovációs fejlesztéseket, valamint a koronavírus miatt a köznevelési és szakképzési intézményekben új munkarend bevezetéséről szóló március 14-i határozatot is, ami a digitális oktatást tartalmazza.

A kormány az Országos Széchényi Könyvtár felújításáról és az új „nemzeti könyvtár” tervezéséről szóló határozatokat is visszavonta. Ezek helyére új rendelkezés lép, miszerint az emberi erőforrások minisztere gondoskodjon arról, hogy 2020-ban legyen 30 millió forint a beruházás vázlattervére, engedélyezési és kivitelezési dokumentációjának elkészítésére. Ezeket az előkészítési feladatokat pedig Debrecen önkormányzata csinálja majd.

Legnépszerűbb cikkeink