Connect with us

Kiemelt hírek

Joe Biden Kamala Harris-ről: „Megfelelő embert választottam”

Létrehozva:

A demokraták elnökejelöltje szerint pont Harris bőrszíne és származása az, ami reményt adhat az amerikaiaknak. Trump pedig a legrosszabb válságba vitte az országot. 

Kamala Harris története „Amerika története” – jelentette ki Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje szerdán az alelnökjelöltjéről, Kamala Harris kaliforniai szenátorról, akit egy wilmingtoni kampányrendezvényen mutatott be.

Biden azt hangoztatta, hogy a mostani elnökválasztás „fontos pillanat” lesz az Egyesült Államok történetében. „A megfelelő embert választottam” – mondta az alelnökjelöltről, akit úgy mutatott be, mint „okos, kemény, tapasztalt, bizonyítottan harcias” személyiséget.

A demokraták elnökjelöltje kiemelte: Kamala Harris „bevándorlók gyermeke”, aki „tisztában van azzal, hogy a bevándorlók miképpen is gazdagítják országunkat és milyen kihívást jelent feketeként és indiai-amerikaiként felnőni az Egyesült Államokban”. Majd hozzáfűzte, hogy szerdán szerte az országban „kislányok, főként fekete és barnabőrű kislányok úgy ébredtek fel, hogy életükben először talán új módon, akár (leendő) elnökként és alelnökként tekintenek önmagukra”.

Biden viszonylag részletesen beszélt Kamala Harris szüleiről, akik szerinte „a konyhában számolták ki”, hogy mire jusson pénz. Harris édesapja egyébként jamaicai közgazdász, édesanyja pedig indiai kutatóorvos volt, s viszonylag rövid házasság után elváltak.

A demokraták elnökjelöltje hangsúlyozta: az országnak jelenleg olyan elnökre és alelnökre van szüksége, aki „képes az ország vezetésére és a felelősségvállalásra”. Mind mondta: „Joe Biden és Kamala Harris kormányzatának átfogó terve lesz a Covid-19 jelentette kihívások kezelésére”. Szájmaszkok kötelező viselését, tudományosan megalapozott irányelveket, jelentősen megnövelt számú vírusteszteléseket, a tagállami és helyi kormányzatoknak nyújtandó anyagi segítséget helyezett kilátásba. Kamala Harris, aki bőven beszélt családjáról, ugyancsak rendkívül fontosnak, „valódi következményekkel járónak” nevezte az idei elnökválasztást. Szerinte a választási eredménynek következményei lesznek minden területen: a gazdaságban, az egészségügyben és abban is, hogy az amerikaiak milyen országban is szeretnének élni. „Készen állok arra, hogy munkába álljak”.

Az alelnök élesen támadta Donald Trumpot. Úgy vélte, hogy Donald Trump a felelős a koronavírus-járványért és a következményeiért. Azt állította, hogy az elnök „nem vette komolyan” a járványt már a kitörésekor sem, ellentmondásosan nyilatkozott a szájmaszkok viseléséről és a társadalmi távolságtartás fontosságáról. „Az elnök rossz járványkezelése a nagy gazdasági világválság óta a legrosszabb gazdasági válságba taszított minket”. (MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink