Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Már ki is engedték a Busai megverésével gyanúsítottakat

Létrehozva:

A hangoskodó sértetteket akarta erőszakosan eltávolíttatni az étterem vezetője, súlyos testi sértés lett az esetből. A bíróság elutasította a letartóztatási indítványt, az ügyészség fellebbezett.

Az ügyészség közleménye szerint két férfi 2020. augusztus 5-én a délutáni órákban, egy IX. kerületi étteremben szórakoztak, ahol szóváltásba keveredtek az étterem vezetőjével.

  • A két férfi elhagyta a helyszínt, azonban az esti órákban visszatért, és ismét szóváltás alakult ki köztük, valamint az étterem vezetője között.
  • Az üzemeltető ekkor felhívta egy ismerősét, hogy segítsen ,,helyre tenni” a két férfit, akik hangoskodtak a szórakozóhelyen.
  • Az ismerős megjelent egy másik férfival együtt, és társával a két sértettre támadt, akiket bántalmaztak.
  • Az étterem vezetője is az egyik sértett felé rúgott egy alkalommal.

Az egyik sértett a bántalmazás hatására nyolc napon belül, a másik nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, azonban a támadás alkalmas volt arra, hogy ő is súlyosabb sérülést szenvedjen.

A fentiek súlyos testi sértés bűntettének, súlyos testi sértés bűntette kísérletének, valamint csoportos garázdaság bűntettének a megállapítására lehetnek alkalmasak.

A nyomozó hatóság előterjesztése alapján a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség indítványt tett a gyanúsítottak letartóztatására, figyelemmel arra, hogy megalapozottnak látta

a bizonyítás csalárd befolyásolásának veszélyét.

A nyomozási bíró megállapította, hogy a gyanú megalapozott, az étterem vezetőjénél azonban még tisztázni kell az elkövetői minőségét és azt, hogy ez milyen körű. A bíróság nem osztotta az ügyészség álláspontját abban a kérdésben, hogy a bizonyítás veszélyben van, ezért szabadlábra helyezte a gyanúsítottakat.

Az ügyészség fellebbezett a végzés ellen.

Legnépszerűbb cikkeink