Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Kamala Harris a Demokrata Párt alelnökjelöltje

Létrehozva:

A demokrata szenátorok történelmi jelentőségűnek nevezték a kaliforniai szenátor kinevezését.

Kedden bejelentette Joe Biden, kit szeretne maga mellé az Egyesült Államok alelnökének: a választása Kamala Harrisre, a kaliforniai szenátorra esett – írja az MTI. Barack Obama szerint Biden nagyon jól döntött, Harris segíteni fog megküzdeni az Amerikát a következő években érő, igazi kihívásokkal. Amy Klobuchar, minnesotai szenátor – aki maga is indult a Demokrata Párt elnökjelöltségéért, és jó ideig a potenciális alelnökjelöltek között szerepelt – a Fox televíziónak Harris felkészültségét és politikai tapasztalatait emelte ki.

Az afroamerikai Stacey Abrams, akinek neve szintén lehetséges alelnökjelöltként forgott, a Twitteren közzétett bejegyzésében együttműködést ígért a Biden-Harris-párosnak, és méltatta, hogy Joe Biden „az ország minden sarkára odafigyel”.

Los Angeles demokrata párti polgármestere, Eric Garcetti, aki a Biden-kampány egyik társelnöke megjegyezte, hogy Harris személyében a kisemberek igazi szövetségesre leltek a hatalom folyosóin. Hillary Clinton a Twitteren azt írta: Harris már bizonyította, hogy milyen hihetetlen vezető és közszolga. Donald Trump viszont radikális baloldalinak nevezte Kamala Harrist, és felidézte a szenátornő szerinte agresszív viselkedését Brett Kavanaugh főbíró meghallgatásán. „Nagyon komisz volt” – fogalmazott Trump. Felidézte azt is, hogy az előválasztások során Harris többször is rasszistának nevezte Bident és „tiszteletlen volt vele”.

Legnépszerűbb cikkeink