Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Az EU belső ellenségének nevezte Orbán Viktort Soros György

Létrehozva:

Az üzletember szerint ha az olaszok kilépnek, vége az Uniónak.

A magyar-zsidó-amerikai dollármilliárdos pénzügyi befektető a koronavírus-járványt tartja a II. világháború utáni legnagyobb válságnak – derül ki a Népszava által közölt interjújából.

Soros bízik benne, hogy Donald Trump csak átmeneti jelenség, aminek novemberben vége szakad:

„Trump az életéért küzd, sokféleképpen megsértette az alkotmányt, és ha elveszíti a választást, akkor elszámoltatható lesz. Az Európai Unió sokkal sérülékenyebb helyzetben van, mivel nem kész formáció. Továbbá sok ellensége van mind belülről, mind kívülről.”

A Budapestről elszármazott üzletember Orbánt és Kaczynskit nevezte az Unió belső ellenségeinek, de legjobban Olaszország miatt aggódik:

„Sok politikai vezető és mozgalom ellenzi azokat az értékeket, amelyek alapján az Európai Uniót megalapították. Két országban ezek

az erők lényegében elfoglalták az államot, Orbán Viktor Magyarországon, Jaroslaw Kaczynski Lengyelországban.

Ez úgy történik, hogy közben Lengyelország és Magyarország az EU által folyósított strukturális támogatások legnagyobb kedvezményezettje. Valójában azonban legjobban Olaszország miatt aggódom. A közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy Európa támogatóinak aránya csökken, és az eurózónában való maradás támogatottsága is visszaesett.

Olaszország az EU egyik legnagyobb tagállama, nagyon fontos Európa számára.”

Az interjú annak apropóján készült, hogy Soros ma 90 éves. A riporter szerint ma is heti háromszor teniszezik. „Tökéletes formában van, és eltökélt – jobban, mint valaha –, hogy folytatja a nyílt társadalomért vívott harcát.”

Legnépszerűbb cikkeink