Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Izrael csapást mért a Hamász célpontra a Gázai övezetben

Létrehozva:

Képünk illusztráció

Ez volt a válasz arra, hogy a radikális iszlamista szervezet, a Hamász innen irányított robbanóanyagokkal megrakott léggömböket izraeli területek felé. 

Az izraeli hadsereg rövid közleménye szerint harci gépeik a Hamász egyik megfigyelő pontját támadták. Egyelőre nem érkeztek jelentések áldozatokról vagy az okozott kár mértékéről – írja az MTI.

Korábban szemtanúk arról számoltak be, hogy álarcos palesztinok a Gázai övezetből robbanóanyaggal megrakott léggömbökkel mezőgazdasági területeket gyújtottak fel Izraelben.

Ez megelőzően egy eddig ismeretlen, a Felszabadítás Ígérete elnevezésű csoport vállalta a felelősséget hasonló műveletek végrehajtásáért. Állításuk szerint ezzel torolják meg az izraelieknek a Jordán folyó nyugati partján a nők és palesztin foglyok elleni fellépésüket, valamint a jeruzsálemi al-Aksza mecset, az iszlám harmadik legszentebb helye elleni műveleteiket.

Izrael 1967-ben foglalta el Egyiptomtól a Gázai övezetet, amelynek határait azóta is szigorúan ellenőrzi. Az utolsó nagyobb konfliktus a térséget uraló Hamásszal 2014-ben volt. Az Egyiptom közvetítésével létrejött tűzszüneti megállapodás ellenére az erőszak időnként fellángol Izrael és a Hamász között.

Legnépszerűbb cikkeink