Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Adatokkal cáfolják a kormány embereinek állításait a színészhallgatók

Létrehozva:

Nem hallgatnak.

Ugyan az egyik kormánylap arra utasította a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóit, hogy hallgassanak, hiszen a nevük is hallgató, az SZFE diákönkormányzata tényekkel és adatokkal cáfolta az egyetem új, a kormány által delegált kuratóriumi tagjának állításait.

Lajos Tamás operatőr egy másik kormánylapban azt állította, hogy

nagyon kevés mostanában az a komoly produktumokat előállító rendező, aki a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, illetve annak rendező szakán végzett.

Az SZFE HÖK viszont az egyetem honlapján írásban (pdf), valamint saját Facebook-oldalán videóban is bizonyította az állítás hamis voltát.

  • Az elmúlt 10 évben az itt végzett színészek 96 százaléka jelenleg is aktív, 78 százaléka kőszínházban, ebből 38 százalék vidéki színházakban kezdte pályáját.
  • Az utóbbi 30 évben az összes színházi állami díjjal kitüntetettek 74 százaléka, a filmes állami díjat kapók 67 százaléka végzett az SZFE-n.

„Az elmúlt hetek legerősebb és talán legfájóbb üzenete (és a valóság ellentéte), hogy az SZFE-n az ELMÚLT HARMINC ÉVBEN nem történt változás.

Hatásosabb egy fertőzésnél:

elhangzik parlamenti felszólalásban, megfogalmazódik egy szakmai szervezet nyílt levelében, összehangolt interjú-áradatban, végül már szimpatizáns, baráti társaságok is hümmögnek, hogy jó ez az egyetem, csak kár, hogy harminc éve nem történt ott semmi.

Azzal áltattuk magunkat, hogy végzett hallgatóink pályán elért sikerei igazolnak minket, hogy az egyetem munkájának ellenőrzési garanciái elégségesek, hogy a rengeteg új szak indítása, a felvételizők részéről tapasztalt hatalmas és egyre növekvő érdeklődés, az évi több mint száz vizsgaelőadás, vizsgafilm és a számtalan díj önmagáért beszél” – írták.

Íme a videójuk:

Security Check Required

No Description

Legnépszerűbb cikkeink