Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Romániában a járvány miatt berekesztették a futballbajnokságot

Létrehozva:

De két hét múlva már kezdődik is a következő idény.

Az élvonalbeli bajnokság (Liga 1) 2019/20-as idényének berekesztéséről döntött csütörtökön a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) végrehajtó bizottsága.

Razvan Burleanu elnök ismertette, hogy több mérkőzést nem játszanak az idényben, és a bajnokság sorrendjét a jelenlegi állás alapján állapítják meg. A sorrendnél nem lesznek tekintettel arra, hogy a bukaresti Dinamónál és az Astra Giurgiunál észlelt koronavírusos esetek miatt egyes csapatok kevesebb mérkőzést tudtak lejátszani.

A bajnokságot – amint az már korábban kiderült – a kolozsvári CFR nyerte az Universitatea Craiovát és az Astra Giurgiut megelőzve. A sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK a kilencedik helyen végzett. Az FRF azzal próbálta elkerülni a kevesebb mérkőzést játszott együttesek hátrányos megkülönböztetését, hogy a következő idényre a jelenlegi 14-ről 16 csapatosra bővítette a bajnokságot. Így a mostani idényben szerepelt csapatok közül egyik sem esik ki automatikusan a Liga 1-ből. Az utolsó helyezett Chindia Targoviste osztályozót játszik a másodosztály harmadik helyezettjével.

A jelenlegi tervek szerint augusztus 22-én már kezdődik is a következő idény. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink