Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

A bejrúti robbanásban megsemmisült egy kórház is

Létrehozva:

Ezt az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár mondta el, és azt is, 250 ezer ember lakhatását is meg kell oldani.

Azonnali segítségre van szüksége Libanonnak a bejrúti robbanás után, ezért döntött úgy a kormány, hogy egymillió euróval támogatja az emberi életek megmentését, a kármentést és az újjáépítést – mondta a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán, mleyet az MTI szemlézett. Azbej Tristan kiemelte, hogy a libanoni egészségügyi rendszer képtelen kezelni a helyzetet, és több mint ötezer sérültről és több mint 130 halálos áldozatról érkeztek hírek.

A pusztítás mértékét jelzi az is, hogy a helyi ortodox egyház közölte, a kórháza teljesen megsemmisült – tette hozzá. Az államtitkár elmondta azt is, hogy Magyarország a Hungary Helps programban ajánlotta fel az egymillió eurós támogatást, amelyet a helyi maronita egyházon keresztül osztanak szét. A felajánlást elsősorban egészségügyi támogatásra költik, de óriási problémának nevezte Azbej Tristan azt is, hogy legalább negyedmillió ember elveszítette az otthonát, így őket el kell helyezni.

Legnépszerűbb cikkeink