Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

33 új fertőzött, összesen 600 áldozat – íme, a legújabb magyar adatok

Létrehozva:

Megugrott a napi fertőzöttek száma, és meghalt egy idős beteg, így 600-ra nőtt a koronavírusos megbetegedés halálos áldozatainak száma Magyarországon.

Elhunyt egy idős, krónikus beteg, és 33-mal, 4597-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön, írja az MTI. A kormányzati portálon azt írták: az elhunytak száma 600-ra emelkedett, 3463-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 534, kórházban 74 koronavírusos beteget ápolnak, közülük nyolcan vannak lélegeztetőgépen.

A sárga (mint amilyen most Spanyolország lett) és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknek a járványügyi kontaktkutatás következtében elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk. Ha valaki az országba visszatérve mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, ezt negatív PCR-teszt esetén teheti meg, amelyet a saját költségén kell elvégeztetnie.

Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben, és továbbra sem tartható 500-nál több résztvevővel zenés, táncos rendezvény – tették hozzá.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (2069) és Pest megyében (695) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (379), Komárom-Esztergom (313), Zala (265), Csongrád-Csanád megye (148), Borsod-Abaúj-Zemplén (142) és Győr-Moson-Sopron megye (103), a sor végén pedig Békés megye áll (17).

Legnépszerűbb cikkeink