Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Nem hívott le a kormány több száz millió eurót, ami Magyarországnak járt volna

Létrehozva:

Az EGT/Norvég Alapok egyik kiemelt finanszírozási területe az alapvető jogok és a jogállam tiszteletben tartásának elősegítése, valamint a civil szféra erősítése.

A magyar kormány még mindig nem kötött megállapodást a 2014–2020 közötti költségvetési időszakra az Európai Gazdasági Térséghez (EGT) tartozó Izland, Liechtenstein és Norvégia kormányával a hármak által finanszírozott projektek megvalósítására – közölte a Népszava.

Emiatt az eltelt időszakban csaknem 109 millió euró fejlesztési pénztől esett el az EGT Alapból. Ezen kívül jöhetett volna még pénz a Norvég Alapból is, de szerződés híján eddig egyetlen eurocent sem érkezett a hét évre borítékolt 105,7 millióból. Összességében így Magyarország eddig több mint 214 millió euróval lett szegényebb.

Összehasonlításképpen: a 2009–2014 közötti időszakban 153 millió euró támogatást használt fel ugyanezekből a forrásokból.

A lap megjegyzi: az EGT/Norvég Alapok egyik kiemelt finanszírozási területe az alapvető jogok és a jogállam tiszteletben tartásának elősegítése, valamint a civil szféra erősítése.

Legnépszerűbb cikkeink