Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A kormány megerősítette, nem ítéli el Törökországot a Hagia Sophia mecsetté alakítása miatt

Létrehozva:

Bencsik Jánosnak azt válaszolta a kormány, „szorgalmazzuk, hogy a megosztottság helyett egy mindenki számára megnyugtató megoldás szülessen”.

Írásbeli kérdést tett fel Bencsik János független képviselő a kormánynak: Elítéli-e a kormány a Hagia Szophia mecsetté alakítását? Mint Bencsik vasárnapi közleménye rámutat, Menczer Tamás államtitkár válaszolt a kérdésre: „A magyar kormány figyelemmel kíséri a Hagia Sophia ügyét és szorgalmazzuk, hogy a megosztottság helyett egy mindenki számára megnyugtató megoldás szülessen, amely egyszerre erősíti a kereszténység értékeinek védelmét és az Európai Unió Törökországgal fennálló stratégiai partnerségét.”

Bencsik szerint ez azt jelenti: „nem csinálunk semmit. Ez egyébként egybecseng az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár legutóbbi nyilatkozatával, amely szerint „az ügy praktikus jelentősége csekély”, továbbá „a magyar-török diplomáciai kapcsolatok nem egymás sértegetéséről szólnak, hiszen az ellentétes lenne Magyarország érdekével, hanem a tiszteletteljes párbeszéd kapcsolatán”.

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink