Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Tüntetés lesz a zenészekért és rendezvényszektorért

Létrehozva:

„Igazságtalannak tartjuk, hogy 20 000 fős stadionokat megtölteni nem olyan veszélyes, mint jóval kisebb létszámú egyéb rendezvényeket”

Augusztus 7-re tüntetést szervezett a Csak Egy Senki nevű zenész Budapesten, a Nyugati pályaudvartól a Kossuth térre. A nem mindennapinak kikiáltott tüntetésen „mozgószínpados koncerthangulattal emelünk szót a tervezett igazságtalan járványügyi szabályozás ellen”, áll a Facebook-esemény leírásában.

„Neked is bántja a szemed, hogy több ezren maradnak munka nélkül, miközben egyszer használatos maszkokkal, és egyéb gyermeteg megoldással védekezünk egy „agresszív” és „veszélyes” vírus ellen? Ez a békés, zenés demonstráció a rendezvényszektor bajbajutottaiért emeli a hangját, mert igazságtalannak tartjuk, hogy 20.000 fős stadionokat megtölteni nem olyan veszélyes, mint jóval kisebb létszámú egyéb rendezvényeket. Távolról sem csak a zenészekről van itt szó! Szervezők, hangosok, fényesek, roaderek, és még sokan mások, akik hónapok óta megélhetés nélkül maradtak.”

A kormány csütörtökön jelentette be, hogy elmarad a fesztiválszezon, de azt is, hogy 5,7 milliárdos program keretében koncerteket fog rögzíteni, így adván munkát zenészeknek és rendezvényeseknek.

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink