Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Orbán: Minden úgy jó, ahogy van!

Létrehozva:

Magyarország sikeres a vírus elleni védekezésben ezért nem változtatunk a módján, a veszélyt az jelenti, ha behurcolják, ezért csak zöld jelzésű országokba utazzunk – ezeket mondta el a miniszterelnök szokásos pénteki rádióinterjújában, ahonnan azt is megtudhattuk, hogy szerelmese a cigányzenének.
A környező országokban is romlik helyzet, sok helyen már most beindult a második hullám, ezért kell tartanunk magunkat a szabályokhoz – vélekedett a miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

„Nem szeretnék olyan helyzetbe kerülni, hogy lazítunk, aztán meghalnak emberek. Ne kockáztassunk, minden maradjon úgy, ahogy most van” – ismertette a kormány várható lépéseit.

„Vagyunk néhányan, akik szerelmesei vagyunk a cigányzenének, én is közéjük tartozok” – mondta Orbán azzal kapcsolatban, hogy a a kormány több mint 5 milliárd forintot szán a könnyűzenészek megsegítésére. A program keretében, amelyben garázskoncerteket rögzítenek, amelyeket a média fog bemutatni a nagyközönségnek, a keretből pedig 800 millió forintot kifejezetten a cigányzenészek megsegítésére különítenek el.

A kormányfő szerint „nagyon közel vagyunk” ahhoz a vállaláshoz, hogy ugyanannyi munkahely legyen, mint a vírus előtt. Számításai szerint ennek eléréséhez már csak néhány hét szükséges.

Orbán az uniós költségvetésről is beszélt, szerinte „nem kapunk pénzt az EU-tól, hanem a nyugatiak által innen kivitt pénz egy részét szereztük vissza”.

Legnépszerűbb cikkeink