Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Megölte a főbérlőt és felgyújtotta a lakást annak kutyájával együtt

Létrehozva:

Képünk illusztráció / forrás: Shutterstock

A budapesti nyomozók befejezték annak a 27 éves férfinek az ügyét, aki megölte főbérlőjét, miután a lakbér kapcsán nem tudott vele egyezségre jutni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába január 28-án 16 óra 9 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Budapest VII. kerületében egy István utcai lakásból füst árad. A kiérkező tűzoltók az oltás közben egy elszenesedett holttestet és egy elpusztult kutyát találtak, valamint a lakás falán és a padlón vérnyomokra lettek figyelmesek. A helyszíni vizsgálatok megállapították, hogy a 49 éves férfi halálát idegenkezűség okozta, majd a széleskörű adatgyűjtés eredményeként a rendőrök 20 percen belül elfogták azt a 27 éves férfit, aki a gyanú szerint megölte főbérlőjét, majd felgyújtotta az elhunyt szobáját – írja a police.hu.

A BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói a szemle során a 27 éves férfi szobájában véres ruhadarabokat és egy vérrel szennyezett kést is lefoglaltak.

A nyomozás adatai szerint az elhunyt férfi egy héttel korábban két szobát adott ki a sátoraljaújhelyi B. Jánosnak és a férfi három ismerősének, akiknek a beköltözést követően fizetési nehézségei támadtak. A 27 éves férfi január 28-án délelőtt fizetési haladékot akart kérni a főbérlőtől, aki azonban ragaszkodott a bérleti díj kifizetéséhez. A főbérlő azt mondta az albérlőnek, hogy amennyiben nem fizetnek, ki kell költözniük a lakásból. Az egyezkedés ezután veszekedéssé fajult, és B. János a 49 éves férfit először egy késsel többször megszúrta, majd megfojtotta. A főbérlő holttestét ezután B. János behúzta a szobájába, majd a férfi kutyáját is a szobába csukta és felgyújtotta a lakrészt.

A BRFK Életvédelmi Osztályának nyomozói a 27 éves sátoraljaújhelyi B. Jánost emberölés bűntett és állatkínzás bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A férfi azóta is letartóztatásban van.

Legnépszerűbb cikkeink