Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Pár hét múlva ismét el lehet utazni Komodóra

Létrehozva:

Forrás: Wikipedia

Augusztus közepétől fogadnak ismét külföldi turistákat az indonéziai Komodo-szigeten, igaz, csak olyanokat, akik még március előtt érkeztek a délkelet-ázsiai országba – közölte szerdán egy helyi illetékes.

A Komodói Nemzeti Park vezetője, Lukita Awang Nistyantara szerint a komodói varánuszokról híres szigetet július elején kezdték megnyitni a helyi látogatók előtt az újranyitás első fázisaként. Külföldiek csaknem öt hónapja nem léphetnek be a szigetre a koronavírus-járvány miatt. Awang szerint azonban

azok a külföldi turisták, akik még az első Covid–19-es esetek márciusi észlelése előtt érkeztek az országba, augusztus 15-től már beléphetnek a szigetre.

„Még mindig várunk a központi kormány döntésére azzal kapcsolatban, hogy mikor nyithatjuk meg teljesen kapuinkat a külföldiek előtt” – mondta Awang, hozzátéve, hogy a látogatók számára kötelező a maszkviselés és a távolságtartási előírások betartása.

Az indonéz kormány tavaly jelentette be, hogy a korábbi tervvel ellentétben nem zárják le egy évre az idegenforgalom elől a Komodo-szigetet az óriási varánuszok védelmében, hanem elsőrendű turistacélponttá alakítják.

A tervek között szerepel továbbá egy olyan 1000 dolláros (295 ezer forintos) „tagsági díj” bevezetése a külföldi turisták számára, amely egyéves belépést biztosítana a szigetre.

Azok a látogatók, akik nem akarják kifizetni a borsos belépőt, a szomszédos Rinca-szigetre látogathatnak el, ahol kisebb méretű komodói varánuszok élnek.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink