Connect with us

Magyarország

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a vírust

Létrehozva:

Tizeneggyel, 4435-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu. Az elhunytak száma változatlanul 596, 3329 ember már meggyógyult.  Az aktív fertőzöttek száma 510. Az aktív fertőzöttek 34 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 45 százaléka budapesti.

Hatvankilenc koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen.    Az oldal adatai szerint 7824-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 326 554.

Kiemelték: a járvány nem múlt el, több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. A cél, hogy a vírust a határon kívül tartsák és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés behurcolását külföldről, ezzel a járvány magyarországi fellángolását. A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma is nő. A kormány, az operatív törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz.

Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben, és továbbra sem tartható 500 résztvevő feletti zenés, táncos rendezvény.

 

Legnépszerűbb cikkeink