Connect with us

Magyarország

Elvitte a hidat a Rinya

Létrehozva:

A péntek éjszakai és szombat délelőtti viharok, esőzések után több somogyi és zalai vonalrészen is szünetelt a közlekedés napközben, Beleg és Ötvöskónyi között a megáradt Rinya-patak alámosta az egyik vasúti hidat.

A vasúttársaság és a katasztrófavédelem munkatársai egész nap dolgoztak a károk felszámolásán és a csapadék okozta műszaki hibák elhárításán. Szombat este már csak két szakaszon vannak korlátozások, így pótlóbuszok viszik az utasokat Zalakomár és Nagykanizsa, valamint Beleg és Somogyszob között – adta hírül a Mávinform.

Zalaszentjakab állomás vágányai a folyamatos eső miatt déltől víz alá kerültek, az állomáson nem lehetséges a vonatközlekedés. A csapadékvíz visszahúzódása után vasárnap reggel kezdődhet meg a vasúti pálya helyreállítása, hét teherkocsinyi zúzottkövet használnak majd fel az ár által elmosott ágyazat pótlásához. Az állomáson várhatóan vasárnap késő este indulhat újra a forgalom, a nagykanizsai vonalon Zalakomár és Nagykanizsa között addig pótlóbuszok közlekednek, az átszállások miatt a menetidő 30-60 perccel megnőhet.

Késő délután Beleg és Ötvöskónyi között a megáradt Rinya-patak alámosta az egyik vasúti hidat, melynek helyrállítása, megerősítése hosszabb időt vehet igénybe, a károk felmérése csak az ár levonulása után kezdődhet meg. A Dombóvár-Gyékényes vonalon Beleg és Somogyszob között kell pótlóbuszokra átszállni. Szombat este a 6622-es utat is lezárták vízátfolyások miatt, így a pótlóbuszok csak jelentős kerülővel, a Somogyszob-Segesd-Ötvöskónyi-Segesd-Beleg útvonalon tudnak közlekedni, a menetidő a közúti lezárás miatt legalább másfél órával megnő ezen a szakaszon.

Legnépszerűbb cikkeink