Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Közel ezren jelentkeztek iskolaőrnek

Létrehozva:

A jelentkezők közül sokan lemorzsolódhatnak majd, ezért nem biztos, hogy minden iskolába jut majd őr.

Összesen 970-en jelentkeztek az iskolaőrségi felhívásra július 21-ig – közölte a Népszavával az Országos Rendőr-főkapitányság. Azóta ez a szám emelkedhetett, ami komoly érdeklődést jelent a mindössze nyolc napig hirdetett munka iránt.

Ugyanakkor kérdéses, hogy a rendőrség valóban talál-e elég pszichikailag és fizikailag is alkalmas munkavállalót az iskolák számára. A kormány által közzétett listán ugyanis 491 középiskola és szakiskola található, ami azt jelenti, hogy ide kellene találni elegendő felkészült, a kamaszokban nem ellenséget látó, a konfliktusokat is kezelni képes munkaerőt.

Az szinte biztos, hogy a pályázók jelentős része lemorzsolódik, ugyanis a lap szerint ha nem így történne, az a felvételi eljárás szigorúságát tenné kétségessé. Várható, hogy sokan már a jelentkezés szűrőjén fennakadnak, mások a megyei rendőrkapitányságon zajló felkészítésen, erőnléti és mentális teszteken buknak majd el.

Az ORFK szerint a résztvevőknek ugyanis sűrű egy hónapjuk lesz az iskolakezdésig: augusztus 3-tól 40 órás pedagógiai-pszichológiai, 24 órás bűnmegelőzési és konfliktuskezelési, 56 órás rendvédelmi és gyakorlati tanfolyamon vesznek részt, és a modulok mindegyike vizsgával zárul.

 

Legnépszerűbb cikkeink