Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Nem szabadulhat még a fotós, aki hat éve megerőszakolt egy lányt

Létrehozva:

Előélete, és a bűncselekmény jellege miatt nem bocsátható feltételes szabadságra az a fotós, aki hat éve megerőszakolt egy lányt az ELTE fonyódligeti gólyatáborában.

A vád szerint egyik hajnalban megtámadott, fojtogatott, ököllel vert, megöléssel fenyegetett és megerőszakolt egy budapesti elsőéves hallgatót a fonyódligeti gólyatáborban a fotósként dolgozó férfi még 2014 augusztusában. A történtekről fotókat is készített, ezekkel akarta zsarolni áldozatát.

A harmadfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla 2016. június 22-én jogerősen kilenc év börtönre ítélte az akkor 40 éves budapesti férfit, aki jelenleg az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben tölti büntetését. A Kecskeméti Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája 2020 júniusában az elítéltet kifogástalan magatartására tekintettel feltételes szabadságra bocsátotta.

A döntés ellen a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség büntetés-végrehajtási ügyésze fellebbezést nyújtott be, mivel az ügyészség álláspontja szerint a bíróság nem vette figyelembe „az elkövetett bűncselekmény jellegét, annak kiemelkedő tárgyi súlyát, az elkövetés módját, valamint az elítélt előéletét, azt, hogy korábbi büntetései sem tartották vissza újabb nemi erkölcs elleni bűncselekmény elkövetésétől”.

A Kecskeméti Törvényszék másodfokú tanácsa helyt adott az ügyészi fellebbezésnek, kiemelkedően fontosnak értékelve azt a tényt, hogy az elítélt esetében a korábbi büntetések nem bírtak kellő visszatartó erővel. Így a bíróság mellőzte a gólyatáborban szexuális erőszakot elkövető fotós feltételes szabadságra bocsátását.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfit korábban erőszakos közösülés miatt egy alkalommal felfüggesztett, egy alkalommal pedig végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink