Connect with us
Nemzeti konzultáció

Nagyvilág

Robbantással fenyegetőző autótolvaj ejtett túszul egy rendőrt Ukrajnában

Létrehozva:

Fotó: Needpix

Egyik kezével előrántotta a gránátot, másikkal elkapta az egyik intézkedő rendőrt.

Autólopás miatt próbáltak meg őrizetbe venni egy 32 éves férfit az ukrajnai Poltavában, de túszdráma lett a vége. A férfi egy gránáttal a kezében fenyegetőzni kezdett, közben félkézzel elkapta az egyik intézkedő járőrt – írja az MTI. A rendőrök körbekerítették a helyszínt, és tárgyalni kezdtek a férfival, és abban állapodtak meg, hogy szabadon kijuthat a városból, ha nem robbantja fel a gránátot. A rendőrség egyik ezredese önként túsznak jelentkezett a rendőrjárőr helyett, és beült a férfi mellé az autóba. Ezt követően elhagyták Poltavát Szuprunyivki település felé, a rendőrök pedig járműveiken követték őt.

Az autótolvaj közben átszállt egy másik autóba, amelyet a rendőrök adtak át neki, és azon menekül jelenleg. Az Ukrajinszka Pravda beszámolója szerint a jármű volánjánál a túsza, Vitalij Sijan, a megyei bűnügyi nyomozó osztály vezetője ül. Az autótolvaj azt követeli, hogy mentesüljön a felelősségre vonás alól.

Az elkövetőről már nyilvánosságra került, hogy a neve Roman Szkripnik, és volt már büntetve lopásért, csalásért és kábítószer birtoklásáért. Egy bírósági határozat szerint június 1-jén pénzbírságra ítélték, illetve egy évre bevonták a jogosítványát kábítószeres járművezetés miatt egy azonos nevű férfinak.

A héten Ukrajnában ez már a második túszejtés. Kedden a nyugat-ukrajnai Luckban ejtette túszul egy busz 13 utasát egy fegyveres férfi, akinél robbanószer is volt. A 44 éves, Makszim Plohojként (Rossz Makszim) bemutatkozó túszejtő, akiről utóbb kiderült, hogy a valódi neve Makszim Krivos, és oroszországi születésű ukrán állampolgár, reggeltől késő estig tartotta a buszban túszait, majd önként megadta magát, miután Volodimir Zelenszkij ukrán elnök teljesítette egy követelését. Az államfő hajlandó volt közzétenni a Facebook-oldalán egy videofelvételt, amelyen orosz nyelven arra kért mindenkit, hogy nézze meg a 2005-ben készült, Földlakók című amerikai állatvédő dokumentumfilmet. A lucki túszdrámában senki sem sérült meg.

Legnépszerűbb cikkeink