Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Amerikában már az utcán is szájmaszkot kell hordani

Létrehozva:

Az Egyesült Államok több tagállamában kötelezővé tették a boltokban, munkahelyeken valamint az utcán is a szájmaszkot.

Ohióban, Minnesotában és Indianában is folyamatosan emelkedik az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma, ezért mindhárom államban mindenkinek kötelező lesz a szájmaszk viselése az utcán és a minden zárt térben – írja az MTI.

Minnesotában szombattól lesz kötelező az utcán is felvenni a maszkokat, Indianában pedig hétfőtől él a rendelet. Utóbbinál minden nyolcadik életévét betöltött emberek hordania kell a maszkot.

Ohioban már csütörtöktől előírták az államban mindenütt érvényes maszkviselési kötelezettséget, mégpedig minden, tízévesnél idősebb ohiói számára.

Oregonban szerdán meghosszabbították az államban eddig is érvényben lévő maszkviselést. A kötelezettséget az ötévesnél idősebbek számára is kiterjesztették és 100 főre korlátozták a presszókban, éttermekben, templomokban és a közélet más zárt tereiben egyszerre jelenlévők számát.

Washingtonban csütörtöktől kötelező az utcai maszkhordás, aki ezt nem tartja be az ebben az államban pénzbüntetésre is számíthat.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház szerda esti adatai szerint az Egyesült Államokban több mint 3 millió 800 ezer a fertőzöttek és a 147 ezret is meghaladó a vírusfertőzés szövődményeiben elhunytak száma.

Legnépszerűbb cikkeink