Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Wintermantel: Nem döntöttek ma a Lánchíd felújításáról

Létrehozva:

A volt fideszes kerületi polgármester szerint Mekk-mester tempó, ahogyan a főváros vezetése kiírja a közbeszerzáést a Lánchíd felújítására.A BKK Igazgatósága nem döntött ma a Lánchíd felújításának közbeszerzési kiírásáról, arra várhatóan jövő héten kerülhet sor – írta ki Wintermantel Zsolt, volt fideszes újpesti polgármester, a BKK igazgatóságának tagja közösségi oldalára.

Wintermantel szerint nem állja meg a helyét Draskovics Tibornak – az BKK igazgatóságának elnökének – az a nyiltakozata, hogy 99 százalékban minden kész van, hiszen – állítása szerint – nincs még Független Akkreditált Közbeszerzési Szakértő sem, pedig az törvény szerint kötelező lenne.

„Bár a főváros szándéka az, hogy a Váralagút felújítását most nem végzi el és csak a Lánchíd felújítása valósuljon meg, az elmúlt fél év mégsem volt elegendő számukra, hogy meghozzák az ehhez szükséges legfontosabb döntéseket. A késlekedés miatt, a legújabb szakértői jelentés szerint tovább romlott a híd állapota, ami további drágulást jelent a felújítás során” – írja a BKK igazgatóságának tagja, aki sommásan „igazi Mekk-mester tempónak” nevezte a kiírás körülményeit.

Tüttő Kata főpolgármester-helyettes mai – Fendrik László BKK vezérigazgatóval és Szőke Gáborral, a Budapest Közút vezérigazgatójával közösen tartott – sajtótájékoztatóján azt jelentette be, hogy júliusban írják ki a közbeszerzést, amelynek értelmében kora tavasszal indulhat a Lánchíd felújítása és várhatóan 2023-ban adják át azt ismét a forgalomnak.

Security Check Required

No Description

Legnépszerűbb cikkeink