Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

NER közeli luxuslakóparkok épülnek a Svábhegyen

Létrehozva:

A Buda Hills Villapark látvanyterve / Forrás: Normafa - természetesen / Facebook

A természetvédelem legkisebb figyelembevételével építenek luxusingatlanokat a NER-üzletemberek részvételével a 12. kerületben, ott ahol korábban nem engedélyezték az építkezéseket.

Az öt évvel ezelőtti Normafa átszabásáról szóló helyi népszavazáson Orbán Viktor azt mondta, hogy „meg kell őrizni a természetet, úgy, hogy az ingatlanspekulánsoknak se essen áldozatul” – írja a Népszava. Úgy tűnik azóta valami változott.

Egymást érik a XII. kerületben a különös beruházások. Például olyan telken, amit a Semmelweis Egyetem évekkel ezelőtt azért adott el, mert a kerületi önkormányzat nem járult hozzá a beépíthetőség növeléséhez. Ezután aztán mégis módosult a szabályozás, lehet lakóparkot építeni, így a tulajdonos nagy haszonnal tudta azt eladni. A Népszava szerint a befektető így alig pár száz méterre a tájvédelmi körzettől húzna fel 17 ezer köbméter föld kitermelésével járó villaparkot.

A közelben épített villakomplexumot Bessenyei István, a Fidesz-közeli Valton Security kisebbségi tulajdonosa és felesége Sarka Kata. Ez az a villa, amelyhez a környék lakóinak tiltakozása ellenére épül közpénzből transzformátorház. A svábhegyi beruházók között felbukkan még Nyerges Zsolt, valamint a Tiborcz István társaságában gyakorta feltűnő Szécsényi Bálint, továbbá Jellinek Dániel is.

Az egykori szanatórium védett főépülete köré még hat darab négyszintes társasvilla épül, összesen 120 lakással, saját tóval és összesen 240 autó befogadására alkalmas mélygarázzsal. A Buda Hills Villaparkot alig 180 méterre a védettség alatt álló Jókai-kerttől és 600 méterre a Budai Tájvédelmi Körzettől húznák fel.

Legnépszerűbb cikkeink