Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Százmillió forintot ajánl fel szegregált gyerekeknek Polgár András üzletember

Létrehozva:

Egy kislány otthon írja a leckéjét Gyöngyöspatán, 2020 február 12-én / Fotó: Pesti Hírlap

Százmillió forintot ajánl fel Polgár András üzletember szegregált gyerekeknek. Döntése mögött a gyöngyöspatai szegregációs perben hozott ítélet áll.

„Százmillió forintot ajánlok fel induló támogatásként a tanulási jogaiktól megfosztott, elkülönített körülmények között tanulni képtelen roma és nem roma gyerekek tanulási – és ezzel élet- – esélyeinek javítására. Ezt az összeget – és ennek reménybeli többszörösét, amit a honfitársaink jövőjéért velem együtt aggódók és tenni akarók szintén erre szánnak – a beilleszkedést és tanulásfejlesztést segítő iskolai programokra kell fordítani” – jelentette be a hvg.hu-n megjelent írásában Polgár András üzletember.

„Megírtam, amikor kénytelen voltam egyetérteni a rasszistákkal; szerintem sem szolgáltat igazságot a gyöngyöspatai ítélet. Persze, nem a kártérítés megítéléséért tartom igazságtalannak, hanem mert nem lehet néhány »kiválasztott« roma honfitársunknak odavetett pár százezer forintos kártérítéssel egy egész népcsoport évszázados kirekesztettségét, gyerekeik jövőjének szisztematikus elrablását megfizetni. Ráadásul bocsánatkérés, a konzekvenciák levonása nélkül” – írta indoklásában Polgár, hozzátéve: „A halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek tanulási, tudáshoz jutási esélyeinek növelése, végső soron az integrált oktatás általánossá válása révén elért társadalmi, nemzetgazdasági szinten megjelenő »profit« legfeljebb a népegészségügyi befektetések hozamával mérhető”.

Legnépszerűbb cikkeink