Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Napi 800 új beteg Ukrajnában, Romániában is dőlnek a csúcsok, Szerbiában egy agresszívebb törzs fertőz

Létrehozva:

Az előző napihoz hasonlóan csütörtökre megint nyolcszáznál több új koronavírusos beteget regisztráltak Ukrajnában, velük együtt az eddig azonosított fertőzöttek száma már meghaladta az 56 ezret az országban. Romániában 777 új koronavírusos megbetegedést diagnosztizáltak az elmúlt 24 órában, és ezzel ismét megdőlt az egy nap alatt jegyzett megbetegedések csúcsa. Olaszországban a Szerbiából beutazó fertőzöttek között a koronavírus agresszívebb törzsét azonosították.
A járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma Ukrajnában az előző napi 848 új esettel együtt elérte az 56 ezer 455-öt. Előző nap 18 újabb haláleset történt, így már 1445-en haltak bele a betegségbe, miközben eddig 28 ezer 931-en gyógyultak meg, közülük nyolcszázan az elmúlt napban. Az aktív betegek száma 26 ezer 79-re emelkedett.

Az egészségügyi alkalmazottak körében 51 újabb beteget regisztráltak, az eddig azonosított fertőzöttek száma már elérte 7591-et. Közülük eddig csak 5270-en gyógyultak meg.  Az elmúlt napban 226 beteget kellett kórházba szállítani.

A stratégiai kommunikációs törzs által csütörtökön kora délután közölt adatok szerint a járvány kezdete óta 35 003-an fertőződtek meg az országban az új típusú koronavírussal. Közülük 22 189-en meggyógyultak (140-en az elmúlt 24 órában), 1971-en meghaltak (19-en az elmúlt 24 órában). Jelenleg 10843 aktív fertőzöttet tartanak számon, közülük 8697-et kórházban kezelnek, 2146-an pedig lakhelyi elkülönítésben próbálnak meggyógyulni. A kórházak intenzív osztályain 261 beteget ápolnak.

Eközben Olaszország további három országgal, Szerbiával, Montenegróval és Koszovóval bővítette az úgynevezett vörös kategóriájú, vagyis a koronavírus-járvány szempontjából kiemelten veszélyes országok sorát az olasz egészségügyi minisztérium. A most vörös kategóriájúnak nyilvánított kelet-európai országokból érkezett fertőzöttekre elsőként az északkeleti Veneto tartomány kormányzója, Luca Zaia hívta fel a figyelmet. Zaia sajtótájékoztatón hangoztatta, hogy Venetóban a Szerbiából beutazó fertőzötteken a koronavírus agresszívebb törzsét azonosították. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink