Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

62 millió forintot loptak el egy ügyfél bankszámlájáról

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Forrás: Shutterstock

Egy budapesti nő értékpapírjait a tudta nélkül adták el, a lopást egy banki ügyintéző is segítette. 
Egy budapesti nő áprilisban megdöbbenve látta, hogy a bankszámláján lévő 62 millió forintot érő értékpapírjait a tudta és beleegyezése nélkül eladták és a pénzt egy ismeretlen számlára utalták – írja a police.hu.

A BRFK nyomozói a széleskörű adatgyűjtést követően megállapították, hogy K. Györgyné és a jelenleg szökésében lévő élettársa, Balogh Sándor rávette V. Gergő banki ügyintézőt, hogy a nő számlájához biztosítson nekik netbankon keresztül hozzáférést.

A páros munkáját a banki ügyintézőn kívül még két férfi – H. János és F. László – is segítette; ők arról gondoskodtak, hogy legyen egy olyan bankszámla, ahová a jogosulatlanul megszerzett pénzt átutalhatják.

A netbankos hozzáférési adatok birtokában K. Györgyné belépett az ügyfél internetbankjába és néhány tranzakciót követően 62 millió forintot utalt az F. László által nyitott bankszámlára. Ezután a pénzt F. László felvette és átadta társainak.

A rendőrök július 7-én budapesti lakásán elfogták K. Györgynét, és ott kutatást tartottak. A K. Györgyné és élettársa Balogh Sándor használatában lévő autók csomagtartójában közel 54 millió forintot és 1 millió forint értékű ékszereket találtak. A pénzt, az ékszereket és a nagy értékű autókat a bűncselekménnyel okozott kár megtérítése érdekében lefoglalták.

Legnépszerűbb cikkeink